Elke maandagmiddag gaat een aantal enthousiaste vrijwilligers met de kinderen van groep 7 en 8 aan het werk met verschillende onderdelen van techniek. De kinderen werken in een kleine groep. Ze leren bijv. een band plakken en maken kennis met elektriciteit. Ook leren ze o.a. figuurzagen, solderen en maken ze van hout een mooi nestkastje.

techniek

Techniek en ICT.

In aug. 2017 zijn we gestart met het project “Techniek en ICT”. Doelen zijn o.a. dat onze leerlingen werken met techniek waarbij de computer een rol speelt en dat we techniek de school inhalen. Leerlingen gaan leren programmeren met de computer of met de IPad. Ook hebben we Lego bouwdozen gekocht waarmee een robot kan worden gebouwd. Als de robot klaar is, kun je hem ook programmeren met de Ipad.
In aug. 2018 hebben we het “KidsLab” in gebruik genomen: een lokaal waar de leerlingen met techniek en ict kunnen spelen of werken. Een 3D-printer staat er opgesteld. We willen alle leerlingen laten ervaren hoe je een werkstuk met de computer ontwerpt en daarna met de printer kunt maken.
Vanaf het schooljaar 2019-2020 zijn alle groepen elke week bezig met techniek. De groepen 7 en 8 op de maandagmiddag. Alle andere groepen op de woensdag tijdens het z.g. techniek-uurtje; klik hier voor een impressie. We hebben daarvoor een nieuwe methode aangeschaft: De TechniekTorens. Een aantal leerlingen werkt dan ook in het KidsLab met allerlei techniekmaterialen. Enkele ouders helpen ons elke woensdag: zij geven dan een workshop.
We hebben contacten opgebouwd met bedrijven binnen Haaksbergen: groep 5 t/m. 8 gaan elk op bezoek bij een bedrijf. De groep werkt op school dan aan een thema en gaat binnen dat thema op bedrijfsbezoek:

  • Groep 5: het thema “De computer en techniek in de gezondheidszorg”. Groep 5 bezoekt P.L.T.
  • Groep 6: werkt aan “Stembesturing en domotica” en gaat op bezoek bij Global Electronics.
  • Groep 7: onderzoekt “Bedrijven werken voor bedrijven” en maakt kennis met Gemini.
  • Groep 8: ontdekt wat “Communicatie” inhoudt en gaat op bezoek bij de glasvezelfabriek van T.K.F.