Groepen
Nieuws
Team

Techniek

Elke maandagmiddag gaan er enthousiaste vrijwilligers met de kinderen van groep 7 en 8 aan het werk met verschillende onderdelen van de techniek.
De kinderen werken in een kleine groep in het lokaal boven aan bijv. banden plakken, lichtkringen maken. Ook leren ze o.a. figuurzagen en solderen.

techniek

Techniek en ICT.

Vorig schooljaar zijn we gestart met het project “Techniek en ICT”. Doelen zijn o.a. dat we techniek de school inhalen en dat kinderen werken met techniek waarbij de computer een rol speelt. Ze gaan bijvoorbeeld leren programmeren op verschillende manieren en materialen. We hebben Lego bouwdozen gekocht waarmee bijvoorbeeld een robot kan worden gebouwd waarna je de robot ook programmeren met de Ipad.
Eind vorig schooljaar hebben we het KidsLab in gebruik genomen: een lokaal waar de leerlingen met techniek en ict kunnen spelen/werken. Een 3D-printer staat er ook opgesteld. Ook gaan enkele ouders ons helpen: zij geven elke week een workshop. Verder hebben we contacten opgebouwd met bedrijven binnen Haaksbergen. Techniek en ICT is bedoeld voor alle groepen.

CONTACT

Pius X
WH Jordaansingel 20
Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 13 96
E-mail: directie@piusx.eu

facebookTwitter YouTube