Groepen
Nieuws
Team

3D-printer

Afgelopen vrijdag was Marten Haytink bij ons op school om gr. 5 t/m 7 uitleg te geven over de 3D-printer. De leerlingen hebben geleerd hoe je een ontwerp maakt in Tinkercad en hoe je daarna je ontwerp moet printen.

Koude traktatie

Afgelopen vrijdag hebben alle leerlingen van onze school een gratis ijsje gekregen van de JUMBO.  Wij willen iedereen die op ons heeft gestemd, via de winactie op Facebook, hartelijk bedanken.

 

 

Drukte in de zandbak

Met dit lekkere weer was het vanmiddag gezellig druk in de zandbak. De juffen van groep 1/2 werden getrakteerd op overheerlijke zandtaartjes.

Witte Donderdag

Gr. 5 t/m 8 zijn vanmorgen druk geweest met het maken van verschillende gerechtjes. En tijdens de middagpauze hebben alle leerlingen hiervan kunnen genieten!

Oud IJzer-Actie Pius X

Vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart gaan heel veel ouders op pad om oud ijzer op te halen bij bedrijven en particulieren. De opbrengst komt ten goede aan de leerlingen.
Wanneer u oud ijzer heeft dan kunt u dit zaterdag 10 maart tot 14.00 uur brengen. De containers staan bij de fam. Onland, Klaashuisstraat 70 te Haaksbergen. Heeft u liever dat wij het ophalen dan kunt u dit doorgeven aan Jan Tjoonk telefoonnummer 06 244 93 553 (na 18.00 uur).

Open dag donderdag 22 februari

Nog eenmaal ter herinnering. Deel het bericht met je vrienden. Bekijk ook onze website: www.piusx.eu

Brrrrrrrr……

We wachten op de lente. De eerste signalen zijn er…….

 

Bezoek aan een bedrijf

In het kader van het themaweek beroepen mocht groep 7 en 8 een bezoek brengen aan Autoschadeherstelbedrijf te Lintelo.

Kampioenen!!!!!

Groep 7 heeft de beker gewoon van het jaarlijkse basketbaltoernooi voor groep 7 en 8. Na de spannende voorrondes van groep 7, moesten ze in de finale tegen De Kameleon spelen. De zenuwslopende finale moest beslist worden d.m.v. strafworpen. Pius X is de gelukkige winnaar van die finale!

Groep 8 moest per team 4 wedstrijden spelen. Ze hebben gestreden om een plaats in de halve finale. Helaas hebben ze die niet bereikt.
Het was in ieder geval een sportieve en fanatieke ochtend.

Spelenderwijs leren programmeren met de Bee-Bot

Afgelopen vrijdag hebben de leerlingen van gr. 5/6 de leerlingen van    gr. 1 geleerd hoe ze de Bee-Bot moeten programmeren. Met verschillende constructiematerialen werden er banen gebouwd. Daarna werd er vol enthousiasme met de Bee-Bot geëxperimenteerd!

CONTACT

Pius X
WH Jordaansingel 20
Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 13 96
E-mail: directie@piusx.eu

facebookTwitter YouTube