Groepen
Nieuws
Team

Groep 7-8

Welkom op de pagina van groep 7-8.

Alle linken naar mappen met foto’s zijn verplaatst naar de pagina “Algemene foto’s“. Voor die pagina heeft u vanaf nu een wachtwoord nodig.


 • Groep 7 en 8 heeft op maandag 18 juni deelgenomen aan de sportdag in Haaksbergen. De onderdelen waren: hockey, bootcamp, atletiek, tennis en skeeleren.
 • De leerlingen van groep 4 t/m 7 zijn afgelopen donderdag op schoolreis geweest naar Pretpark Ketteler Hof in Duitsland. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag!
 • Op woensdagmiddag 11 april heeft groep 7 en 8 deelgenomen aan het handbaltoernooi. Één team uit groep 7 en uit groep 8 heeft de kwartfinale gehaald. Het was een het was een warme en sportieve middag.
 • De leerlingen van groep 7 zijn donderdag 22 maart vogels wezen spotten in het Grintenbos. Dit deden de leerlingen door middel van een educatieve app op een i-Pad die de leerlingen kregen. Hoe meer vogels er werden gespot, hoe meer punten de leerlingen verdienden. Wat hebben we veel vogels gehoord en gezien!
 • In het kader van de themaweek beroepen mocht groep 7 en 8 een bezoek brengen aan Autoschadeherstelbedrijf te Lintelo.
 • Kampioenen!!!Groep 7 heeft de beker gewoon van het jaarlijkse basketbaltoernooi voor groep 7 en 8. Na de spannende voorrondes van groep 7, moesten ze in de finale tegen De Kameleon spelen. De zenuwslopende finale moest beslist worden d.m.v. strafworpen. Pius X is de gelukkige winnaar van die finale!Groep 8 moest per team 4 wedstrijden spelen. Ze hebben gestreden om een plaats in de halve finale. Helaas hebben ze die niet bereikt.
  Het was in ieder geval een sportieve en fanatieke ochtend.
 • Vandaag is groep 8 naar de Risk Factory geweest. Ze hebben deelgenomen aan een interactief programma waarbij levensechte scenario’s worden nagespeeld. Wat te doen bij brand? Hoe ga ik om met groepsdruk? Hoe verbeter ik mijn eigen veiligheid en de veiligheid van anderen? Op deze vragen hebben de kinderen antwoorden gekregen door het zelf te ervaren.
 • Marlin is voorleeskampioen van onze school! Na de voorronde is Marlin gekozen tot kampioen van onze school. Zij mag ons vertegenwoordigen op 14 februari 2018 in theater De Kappen. We wensen Marlin veel succes!
 • Tijdens De Kinderboekenweek werken de kinderen van groep 5 t/m 8 aan een project. Dit project staat in het teken van griezelen.
 • Op vrijdag 6 oktober heeft groep 8 een bezoek gebracht aan Het Grintenbos. Daar hebben ze hun eigen bomenpaspoort gemaakt.
 • Het voetbaltoernooi van het jaar! Woensdag 11 oktober hebben de kinderen van groep 7 en 8 deelgenomen aan het schoolvoetbaltoernooi. Het was een geslaagde middag.

CONTACT

Pius X
WH Jordaansingel 20
Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 13 96
E-mail: directie@piusx.eu

facebookTwitter YouTube