Groepen
Nieuws
Team

Groep 3-4

Welkom op de pagina van groep 3-4.

Alle linken naar mappen met foto’s zijn verplaatst naar de pagina “Algemene foto’s“. Voor die pagina heeft u vanaf nu een wachtwoord nodig.

 


 • De leerlingen van groep 4 t/m 7 zijn afgelopen donderdag op schoolreis geweest naar Pretpark Ketteler Hof in Duitsland. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag!
 • Wederom zijn we weer naar het Saalmerink geweest met de Palmpasenoptocht. Een prachtige stoet kinderen met mooie versierde stokken. Wat hebben we weer genoten, zowel de kinderen als de bewoners van het Saalmerink. Een geslaagde ochtend!
 • Verschillende beroepen in onze groep. Dinsdag 19 februari leek het net eventjes of de kinderen van groep 3/4 in Duitsland op school zaten. Een docent Duits kwam in de klas om over haar beroep als lerares te vertellen. We kregen allemaal een button met een Duits woord erop. We mochten raden wat dit woord betekende. Daarna moesten we nog allemaal opdrachten uitvoeren in het Duits. Dit was best lastig maar het is goed gelukt! Als afsluiting hebben we nog een werkblad gemaakt waar we cijfers moesten zoeken.Daarna kwamen er nog 2 analisten in de groep vertellen over hun werk als analiste. Ze waren in hun werkkleding en ze hadden veel spullen meegebracht die ze gebruiken bij het bloedprikken . We mochten ze bekijken en er vragen over stellen. Gelukkig mocht er niet echt geprikt worden! Dat doen we alleen als het echt nodig is.We hebben veel geleerd en het was een super gezellige middag. Heel erg bedankt voor jullie komst. We hebben genoten.
 • Maandag 18 februari hebben we het project “De sfeer van weleer” afgesloten met een bezoek van mevr. van der Werf in de klas. Ze had heel veel spullen van vroeger bij zich en ze heeft veel verteld. Het was een leerzame middag.
 • De tweetekenklanken zijn best lastig om deze te onthouden. Elke dag oefenen we wel woorden met deze klanken. Door bewegend leren hebben we de klanken nog eens extra geoefend! En fanatiek dat we waren!

 • Donderdagmiddag gingen we in groepjes naar het dorp. Onze opdracht was om 2 beroepen te zoeken en door deze mensen vragen te stellen, meer te weten te komen over hun beroep. Zo moesten we op zoek naar een opticien, apotheker, slager, bakker, fietsenmaker, bloemist, juwelier, schoenenmaker, groenteboer, kok, kapper en fotograaf.

 • Woensdag 21 februari zijn we, in het kader van de beroepenweken, naar de supermarkt geweest. We mochten mee kijken en soms ook mee helpen. Het was een gezellige en leerzame morgen! AH, bedankt dat we bij jullie mochten zijn!

 • Donderdagmorgen 14 februari leek het in groep 3 wel dat er iemand behandeld moest worden voor een operatie. Een operatie assistent en een verpleegkundige kwamen vertellen over hun beroep. Ze hadden ook veel materialen meegebracht om te laten zien. We weten nu veel meer over deze beroepen. Dank je wel voor jullie bezoek!

 • Donderdagmiddag 14 december hebben we leuke dingen gemaakt over kerst. We mochten kiezen wat we wilden maken. We konden een kerstboom borduren, een ster vouwen, een krans plakken, een sfeerpotje versieren of een kerstboom knippen. Het was een hele gezellige middag, met hulp van enkele moeders is het allemaal gelukt!
 • Woensdagmorgen 20 december zijn alle kinderen druk geweest om een eigen kerstbakje te maken. Gelukkig hadden we hulp van enkele moeders. Wat zullen de bakjes morgen, tijdens het kerstdiner, stralen op de tafels!
 • De kinderen van groep 4 oefenen met de kinderen van groep 3 het splitsen van hoeveelheden. Wat is er nu niet leuker om dit in deze tijd met pepernoten te doen en nadien natuurlijk samen lekker smullen.
 • Een samenwerkingsopdracht waarbij je goed met elkaar moet overleggen wat we maken, welk materiaal gebruiken we, welke kleuren etc. etc. Alle kinderen waren zeer goed en enthousiast bezig en de resultaten kan je op de foto’s bewonderen.
 • De boekenruilbeurs tijdens de Kinderboekenweek op woensdag 11 okt. ’17.
 • Kijk een dagje mee in groep 3 – 4.
 • Meteen in de eerste week al een heerlijke tekenles omdat het mooi weer was.

 

CONTACT

Pius X
WH Jordaansingel 20
Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 13 96
E-mail: directie@piusx.eu

facebookTwitter YouTube